Vill du arbeta utomlands som andlig vägledare, meditationsinstruktör eller yogalärare – eller någon annan typ av välgörande fysisk aktivitet – brukar det vara ganska lätt att få jobb. Många hotell, kryssningsskepp och hälso-span söker säsongsanställda varje år och du kan arbeta över hela världen.

Beroende på vilket land du vill vistas i kan det behövas översättningar och legaliseringar av dina dokument, exempelvis personbevis, arbetslicens och utdrag ut brottsregistret. Det är enkelt att ordna online, men är alltid bra att göra innan du ger dig iväg. Fråga arbetsgivaren vad som behövs så kan du ordna dina papper i god tid.

En upplevelse för livet

Fördelarna med att arbeta utomlands är att det går att förena nytta med nöje. Allt fler svenskar väljer att ta steget ut och bosätta sig utanför rikets gränser. Som instruktör kommer du ha ett schema som samtidigt tillåter dig att vara ledig en hel del. Beroende på arbetsgivare kan lönerna variera, men samtidigt får du vistas utomlands under en längre tid utan att det behöver kosta något.