Andlighet kan innebära olika saker beroende på vem du frågar. Men många anser att en hög andlighet är starkt kopplad till vår relation till andra omkring oss och känslan av att vi alla står tillsammans under en högre makt. Genom att ta hand om djur, människor och natur så bidrar du även till en bättre personlig andlighet.

Plast är dåligt för planeten

Ofta hör vi om hur vår plastanvändning skadar djur och natur, men samtidigt kan det vara svårt att utesluta plasten helt från vår konsumtion. Plastpåsar är en stor del av problemet och genom att istället använda tygpåsar kan du minska ditt klimatavtryck avsevärt. Om du driver eller är en del av ett företag som använder plastpåsar kan ni spara både pengar och hjälpa planeten genom att köpa in ett gäng tygpåsar istället. Det finns tygpåsar i många olika färger och spännande tryck som passar för de flesta tillfällen.

Öka din andlighet genom att tänka hållbart

Andlighet handlar för de flesta om att respektera livet och inte skada andra. Därför är det väldigt viktigt att överväga de vardagliga valen du gör som kan påverka djur och natur negativt. En stor del av vår konsumtion kan dessutom påverka andra människor på ett dåligt sätt. Vissa företag ger människor dåliga arbetsförhållanden och genom att handla från dessa så stödjer du detta. Genom att konsumera produkter som skadar naturen så ger vi även kommande generationer en osäker framtid. Ett tips är att fundera på vad du kan förändra i ditt liv så att du skadar din omgivning så lite som möjligt. Det kommer i sin tur att leda till en bättre relation till din andlighet.