Andningsövningar har stor betydelse inom många kulturella och andliga traditioner. För att kropp och sinne verkligen ska få ut så mycket som möjligt av övningarna är det viktigt att luften du andas är ren.

Gör en radonsanering hemma

Idag är allt fler måna om att mäta halten av radon i sina hem. Är den för hög blir det dags att beställa en professionell radonsanering med medarbetare som genomgått Strålsäkerhetsmyndighetens radonutbildning. Att bli av med radonet i hemmet är inte bara viktigt för hälsan, det kan också höja värdet på bostaden. Många svenskar lever i miljöer med alldeles för höga nivåer och det är ett stort problem.

Få ut max av din rena luft

Andningsövningar är något som inte bara finns inom olika religioner, det rekommenderas också för sin avslappningseffekt av sjukvården. Det finns olika sätt att gå till väga på. Inom yoga kan man till exempel kontrollera sin andning med särskilda mantran som man antingen uttalar eller tänker. Inom ortodox klostertradition gör man det i takt med en bön. Har du astma kan du göra övningarna med hjälp av en spirometer. Med ren luft i lungorna kommer både kroppen och knoppen att må prima.